Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40697 Mesaj 2292 Konu- Gönderen: 1270 Üye - Son üye: zayneev1960

09 Eylül 2010, 14:38:38
NivaTr.comTEKNİK / TECHNICAL ISSUESGENEL / COMMONMODİFİYE & AKSESUAR HEADERS ekzost sistemi
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: HEADERS ekzost sistemi  (Okunma Sayısı 1159 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
cenker

divers do it deeper

« Yanıtla #15 : 07 Mart 2010, 20:22:28 »

headers sadece fiziksel kapasitesi arttırılan motorlarda cıkısı rahatlatmak için kullanılır,
standart motora taktınızda , tork düşüsü, piskolojık güc artısı, luzumsuz yakıt artısı gibi etkileri vardır  Wink

divers do it deeper
kenancaglayan26

1973 Eskişehir/Afyon

« Yanıtla #16 : 07 Mart 2010, 23:02:53 »

Sahilde gezinti yapar gibi kullananlara lazım olmaz dogru söylüyorsunuz bu aracı yapanlar test yapmışlar normal şartlarda ama bizimgibi ok lastik takmamişlar ofsetli jant takmamışlar aracı yükseltmemişler bol camurlu dag yollarında saatlerce 4000-5000 devirden aşşagı düşürmemek kaydıyla birinci ikinci vitez tamgaz gitmemişler kısacası aracın üzerindeki ekzos manifolt sistemi standart kullanımda yeterli ama benimgibi zorşartlarda imkansız olanı NİVADAN isterseniz gerekiyor şöyle örnek vereyim bugün deneme icin daha önce cıkamadıgı aracın rampanın ortasına gelince bayılıp kaldıgı yeri cıktım hemde patinaj cekerek iki ladaydık arkadaşımın aracı yine aynı rampanın aynı yerinde bayıldı kaldı pazartesi onun aracınada sipariş verecegiz gelelim pisikolojik dediginiz kısma şimdi benim pisikolejimmi bu aracın rampayı cıkmasına yardımcı oldu.
Arkadaşlar biz burda kimseyi kandırmaya yanıltmaya calışmıyoruz bakın buaracın orjinal ekzos sistemi bukadar performanslı araba kullanmanıza izin vermez 4000-5500 devir cevirdiginde icerideki yanmış gazları cok hızlı bir şekilde tahliye etmesine imkanyok ama HEADERS buna olanak saglıyor çok hızlı atık gazları boşaltıp yanma odasına yeniden benzin veya lpg ve hava alarak yanıp ilerlemesini saglıyor evt şunu diyebilirsiniz fabrikası bunu neden orjinal koymamış diye düşüne bilirsiniz haklısınız nedeni şu HEADERS sistemi biraz gürültülü ve tabi birazda yakıtı etkiler ben bu araca zevk icin ve sitres atmak icin biniyorum sadece hafta sonları daglarda gazlamak icin böyle oluncada sıtandart niva beni kesmiyor dursun ustanın PAS 11 de HEADERS yoktu sadece cift cıkış eksoz sistemi vardı aracı yüksek devirlerde rahatlatması icin bunun bile faydası vardıki headers olsa daha farklı olurdu bunu dursun ustamlada telefonda görüştüm ayrıca hepinizde azcok pas11 biliyorsunuz ben sadece bazı konularda yardımcı olabilmek icin bu yaptıgım işlemleri burada paylaşıyorum hepinize saygılar.. 

VARSA LADA NİVAN ÖZGÜRSÜN YOL OLSADA OLUR OLMASADA
niva07

Antalya / 2007 Niva

« Yanıtla #17 : 08 Mart 2010, 17:16:43 »

kenan bey yeni egzost sisteminizle videolar bekliyoruz.

"Niva Rulez"
kenancaglayan26

1973 Eskişehir/Afyon

« Yanıtla #18 : 08 Mart 2010, 17:30:54 »

Abi fırsat bulamadık biraz işler yogun enkısa zamanda ekliyecegim.

kaneruslu

« Yanıtla #19 : 08 Mart 2010, 20:36:17 »

Çalışmaların çok güzel kenan abi imkan olsada dinamometre ölçümü alınsa dahada iyi olur.Egzost sistemleri ile ilgili kısa bir makale , uyguladığınız headerslada alakalı genel olarak bilgilendirme.

Egzost sistemi neden beygir ve tork getirir?

Son yıllarda üretilen otomobillerin egzost sistemleri gerek emisyon testlerinden geçebilmek için gerekse ses kirliliği yapmamak için sıkışık üretilmiştir.

Egzost sistemini oluşturan tüm parçalar geri basınç oluşturur. Header yani egzost manifoldu, katalitik konvertörler, rezonatörler ve son susturucular geri basınç kaynağıdır.

Geri basınç nedir?

Motorun yanma odasındaki patlamalar ile sadece pistonları aşağıya doğru hareket etmeye yarayan enerji açığa çıkmaz. Aynı zamanda ses ve ısı enerjileri de oluşur. Ses enerjisi yanma odasından çıkıp headera girer ve 400-500 metre/saniye hızla son susturucuya doğru ilerler. Bu sırada yanmış gazlar 70-100 metre/saniye hızla header'a girerler ve son susturucuya doğru hareket ederler. Ses enerjisi egzost gazlarından 5 kat daha hızlı hareket eder. Ses enerjisi düşük basınçlı bir ortama girerse geriye döner ve gazlar ile karşılaşır. Ses enerjisi gazları tekrar geriye, yanma odasına doğru iter. Bu arada türbulanstan dolayı enerji kaybı olur.

Geri dönen egzost gazları ne yapar?

Eğer gazlar döndüğünde eksoz sübabı açık ise yanma odası tekrar bir miktar egzost gazı ile dolar. Bu yanma odasına daha az miktarda temiz hava ve benzin karışımı girmesine yol açar. Sonuç olarak daha az hava/benzin karışımı daha az performans demektir. Eğer gazlar ses enerjisi ile birlikte döndüklerinde egzost sübabı kapalı ise tekrar son susturucuya doğru dönerler.

Spor son susturucular, katalizörler ve headerlar sistemdeki geri basıncı azaltmaya yöneliktir.

kenancaglayan26

1973 Eskişehir/Afyon

« Yanıtla #20 : 09 Mart 2010, 09:59:00 »

Teşekkür ederim kaner bilgiler güzel çok sagolasın...

YEVGENI
Administrator

İSTANBUL

« Yanıtla #21 : 09 Mart 2010, 10:10:35 »

Muayeneden nasıl geçiyor headers sistem?
Desibel artmıyor mu? Öte yandan atık gaz karışımı standartları karşılıyor mu?

kenancaglayan26

1973 Eskişehir/Afyon

« Yanıtla #22 : 09 Mart 2010, 10:46:19 »

abi bizim araclarda atık gaz karışımı standartları karşılar zaten bi standartta yok şöyle yok cihazlar bizim araclarda hassas ölcüm yapamıyor zaten kara düzen oldugu icin ama enjeksiyonlu yeni araclarda katalikkonvektör bulunan arabalarda yakalar desibel işine gelince fenni muayeneden gecmesi icin spor susturuculurın yerine standart susturucu  taktırmak lazım yoksa gecemez.fenni muayene zamanı geldiginde seyın ekzoscu coşkun abime gidip abi spor susturuculurı cıkar kenara koy normalleri tak işim bitince gelirim tekrar degiştiririz demek zorundayız ve ben hic üşenmeden bu işlemleri yaparım hayatımdaki tek sevdigim iş MOTOR SPORLARI... SAYGILAR...

Tolga USLU

« Yanıtla #23 : 09 Mart 2010, 16:02:27 »

Slm tavsiye ederim biz kenan abimle devamlı beraber gezeriz 2 araba farkvar gerçekten beygir yükleme gibi birşey oldu bu arabaya bende ilk önceleri pek farkedecegini zannetmiyordum ama gerçekten fark etti bunu biz devamlı arkalı önlü gezdiğimizden dolayı daha iyi anlıyoruz yani ekzost deyip geçilmemesi gerekiyormuş daha iyi nefes alıp vermesi gibi önemli birşey bende 1.6 niva var onada başladık yapmaya 1 haftaya kadar onunlada ilgili yazarız iyi günler   
NİVACI

51 DEN BERİ BURALARDAYIZ.

« Yanıtla #24 : 09 Mart 2010, 22:29:01 »

Nivada evrim yaşıyoruz
kilitler
hedırslar
yükseltmeler
kademeli eksantirikler
Yahu bunları yapmak için bizim elden ayaktan düşmemizimi bekliyordunuz.
Bir yerim şişerse mebalimi ödeyemezsiniz.

BENİM MESKENİM DAĞLARDIR DAĞLAR!!!
colins

1978/İstanbul

« Yanıtla #25 : 09 Mart 2010, 22:35:46 »

Nivada evrim yaşıyoruz
kilitler
hedırslar
yükseltmeler
kademeli eksantirikler
Yahu bunları yapmak için bizim elden ayaktan düşmemizimi bekliyordunuz.
Bir yerim şişerse mebalimi ödeyemezsiniz.
Grin Grin Grin Grin daha dur Burhan Amca sende çok iş varr
NİVACI

51 DEN BERİ BURALARDAYIZ.

« Yanıtla #26 : 09 Mart 2010, 23:10:23 »

Sağol  Tarıkçım sana ne ısmarlayayım. Kiss

BENİM MESKENİM DAĞLARDIR DAĞLAR!!!
colins

1978/İstanbul

« Yanıtla #27 : 09 Mart 2010, 23:12:44 »

Saol Burhan Amca canının sağlığı
bbullentt

« Yanıtla #28 : 20 Mart 2010, 21:40:33 »

yazılanları okudukça her geçen an iyiki almışım niva yı diyorum
elim düze çıkınca bende bişeyler yapmak isterim
tecrubelerinizden yararlanarak Smiley

Bülent 
Bursa/Türkiye
kenancaglayan26

1973 Eskişehir/Afyon

« Yanıtla #29 : 22 Mart 2010, 01:38:25 »

bülent bey elimizden gelen ve anladıgımız kadarıyla tabiki herzaman yardımcı oluruz bende bu işe yeni başladıgımda arkadaşların hepsi cok yardımcı oldular sagolsunlar ...ayrıca nivanız hayırlı olsun

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Theme orange-lt created by panic