bymuammer
|
 |
« : 09 Kasım 2009, 11:32:14 » |
|
Abiler biliyorsunuz avcı arkadaşlar bazen olayları abartıyorlar. Sit alanı olan yerlerde bile av yapıyorlar böyle durumlarda lütfen duyarlı olup jandarmaya haber verelim.
Dün ben jandarmaya avcıları şikayet ettim tabi şikayet etmeden önce avcılara burası sit alanı av yasak dedim ama takmadılar hatta avlarını gösterdiler 6 tane tavşan 2 tanede keklik vurmuşlardı ve halen geziyorlardı. jandarma sağolsun hemen geldi ve götürdü avcıları.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dora
toros and toros
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2009, 12:09:08 » |
|
Fikrine sağlık ben böyle duyarsız insanlara avcı diyemiyorum.Olayın ciddiyetini bildikleri halde takmıyorlar.
|
|
|
|
|
|
Niva 1041-firefly-Atlantis
|
|
|
feyzullah
|
 |
« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2009, 13:48:04 » |
|
uyar sallamassa ver coşkuyu şapka kaldırıyorum özel yerlere girmesine bende karşıyım
|
|
|
|
|
|
|
|
|
seyhan
Durmak yok, yola devam...
|
 |
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2009, 18:05:17 » |
|
Zaten bu tür avcılar yüzünden gerçek avcılar av bulamıyor. Ben avcılığa başlayalı, bu 3. senem ve ne yazık ki daha merada tavşan görmedim. Çünkü gittiğim meralarda daha tavşan sezonu açılmadan kendini bilmez insanlar bunları avlıyorlar. Bize de sadece boşa gezilen yorgunluk kalıyor. 
|
|
|
|
|
|
Macera olsun dedim, hayat tarzım oldu.
|
|
|
emre_ozk
|
 |
« Yanıtla #4 : 09 Kasım 2009, 18:13:28 » |
|
Bence 5 yıl avcılık yasaklanması lazım veya her avcı sınırlı sayıda vurması lazım bizim burada bile bazı kişiler var tanıdık olduğu için birşey diyemiyorum akşamdan teyp kuruyorlar ve sabaha 100-150 tane bıldırcın vuruyorlar. önceden bende kuş tavşan avına gidiyordum ama artık bıraktım 3 yıldan beri domuz avına gidiyorum zaten herkez domuza avınada gidemez tecrübe gerektiren bir av ve ne kadar vurursanız vurun domuzların nesli tükenmez 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
colins
1978/İstanbul
|
 |
« Yanıtla #5 : 09 Kasım 2009, 22:10:57 » |
|
aktif olarak 13-14 senedir ve çantacı olarakta 4-5 sayarsak 31 yaiındayım ve 20 senedir av ortamındayım.Bu bahsettiğiniz kişiler avcı adı altında avlanan birer zavallıdır.Eskiden biz ava giderken 25 lk iveco minibüsle giderdik toplanıpta ama muhakkak av vurulurdu (gruplara ayrılıp kimi tavşana,kimi domuza,kimide kuşa giderdi) şimdi ise meraya gittiğimde av görebilmek için çok şanslı olmamız gerek (tavşan,keklik kalmadı zaten,sülün,çil).Her avcı başına avlanma miktarları bellidir. Domuz avı ise tecrübe ve biraz cesaret istediği ve ülkemizde av eti bile olarak değeri olmayan bir av olduğu için her daim var olana bir avdır.Son 7 senemi aralıksız olarak sürekli domuz avına ayırmışımdır. Adapazarı,düzce,edirne,kırklareli o bölgelerdi insanlarla bile konuştuğumuzda başka av hayvanlarıda vardı ama göremiyoruz artık diye.Ama bunları korumakta bizim görevimiz.Aynen Muammer beyin dediği gibi kesinlikle şikayet edilmeli bu ben bile olsa.Avcılık beşyıllık değil;Avlanma teskeri 5 yıl süreli çıkar av sahasında bu belge tek başına bir anlam ifade etmez ve suçlu durumu düşersiniz.5 yıl önce yenilen bir kanun ile sertifika alıp avlanmak için belge alığ her sene pul parası verirsiniz şehir içi ve şehir dışı avlanma bedeli farklı olarak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
diff-lock86
Rebii Özdemir
|
 |
« Yanıtla #6 : 15 Kasım 2009, 12:26:40 » |
|
Fikrine sağlık ben böyle duyarsız insanlara avcı diyemiyorum.Olayın ciddiyetini bildikleri halde takmıyorlar.
Aynen onlara 'avcı' demek yanlış bencede. Güzel bi paylaşım fikri teşekkürler herkese duyarlı olmayı davet ediyoruz..
|
|
|
|
|
|
86 Siyah Keçi Değirmendere/KOCAELİ
|
|
|
ladacı80
|
 |
« Yanıtla #7 : 19 Kasım 2009, 01:27:49 » |
|
Bence 5 yıl avcılık yasaklanması lazım veya her avcı sınırlı sayıda vurması lazım bizim burada bile bazı kişiler var tanıdık olduğu için birşey diyemiyorum akşamdan teyp kuruyorlar ve sabaha 100-150 tane bıldırcın vuruyorlar. önceden bende kuş tavşan avına gidiyordum ama artık bıraktım 3 yıldan beri domuz avına gidiyorum zaten herkez domuza avınada gidemez tecrübe gerektiren bir av ve ne kadar vurursanız vurun domuzların nesli tükenmez  bende avcıyım şahsen senın bu dedıklerını bızım burada babam yapacak şikayet ederım kardeşim onların yüzünden avkalmadı bu hayvanlar göç hayvanı bukadar canılıkte olmazkı bizim burda turaç diye bır av hayvanı var cantanda tüğünü yakalasalar 5 yıl katıksız hapsı var köyümüzde tavuklarla bırlıkte gezi yo bu hayvan bu sadece benım görüşüm sanada saygı duyuyorum saygılarımla
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NİVACI
51 DEN BERİ BURALARDAYIZ.
|
 |
« Yanıtla #8 : 19 Kasım 2009, 16:17:14 » |
|
Memleketinizin AVI değil herşeyine bu denli sahip çıkmalıyız. Aksi halde bırakın avı memleketinizin öbür tarafına tercümanla gitmek zorunda kalacaksınız. Herkese RAST GELE.
|
|
|
|
|
|
BENİM MESKENİM DAĞLARDIR DAĞLAR!!!
|
|
|
bymuammer
|
 |
« Yanıtla #9 : 19 Kasım 2009, 16:34:19 » |
|
bırakın avı memleketinizin öbür tarafına tercümanla gitmek zorunda kalacaksınız.
 çok güzeldi abi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nejat
izmir
|
 |
« Yanıtla #10 : 19 Kasım 2009, 18:09:14 » |
|
Memleketinizin AVI değil herşeyine bu denli sahip çıkmalıyız. Aksi halde bırakın avı memleketinizin öbür tarafına tercümanla gitmek zorunda kalacaksınız. Herkese RAST GELE.
 çok güzeldi abi  tercüman önemli değil, pasaport parası çok tutuyor 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
NİVACI
51 DEN BERİ BURALARDAYIZ.
|
 |
« Yanıtla #11 : 19 Kasım 2009, 18:11:10 » |
|
Görünen köylere kılavuz kiralamıyorlarmış
|
|
|
|
|
|
BENİM MESKENİM DAĞLARDIR DAĞLAR!!!
|
|
|
Çetin
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Kasım 2009, 21:05:41 » |
|
Biz onlara etçi diyoruz avcının bir tarzı ve kuralları olur. Çok kar yagdıgında aç kalan hayvanlara yem atarız. Etçilerde yola konan aç hayvanları arabadan tüfekle vurur. Hep dıle getirdigimiz köylülerin tarlalar arasındaki tırmanlarada tohum atmaları ve hasat yapmamaları ki hayvanlar beslenşin buralardan ama nerde.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ufo
Bizi yolculuklar mutlu eder, varılacak yer değil!
|
 |
« Yanıtla #13 : 20 Kasım 2009, 09:52:54 » |
|
43 yaşındayım. 15 yaşından beri avcılık ile ilgilenir, ava giderim. teknecilik ve müfettişlik yılları dışında, teskere almaya hak kazandığım tarihten buyana faal avcıyım. avcılığın kuralları son 10-15 yıldır daha net ve belirgin hale geldi. 20-30 yıl önce bu işin kuralları çok da belli değil iken, yaptığımız bazı avlar için bugün hayıflandığım oluyor. ancak fiilen avcılığa geri döndüğüm 99'dan buyana, kitapta yazan kuralların dışına çıkmadan av yapıyorum. kanunların öngördüğü tüm yükümlülüklerimi yerine getirip yasal olarak "avcı" kimliğini kazandıktan sonra, ava açık bölgelerde avımı yapıyorum. sizin belirttiğiniz şahıslar avcı kimliğine sahip olsa da, ruhuna sahip olmayan, yaban'ın deyimiyle bohçaçı, ya da etçi olarak tanımlanan kişilerdir ve gerçek avcılarla yakından uzaktan alakaları yoktur. sadece, eli silahlı kişilerdir. türkiye genelinde 2008-2009 sezonu için yasal avlanma izni alan kişi sayısı 80 bin civarında. 2009-2010 için ise 50 bin civarında olması bekleniyor. oysa kayıtlı yivsiz av tüfeği sayısı 3 milyon kadar. olmaz ama, diyelim ki her yasal avcıda ortalama 10 tüfek olsa, 800.000 tüfek yapar. diğerleri kimde? ayrıca en az bir o kadar da ruhsatsız tüfek vardır. domuz avına gittiğimde şahit olduğum bir olayı anlatayım; köy kahvesinde oturuyoruz, bir station reno geldi ve bagajını açtı. içinde 50 kadar çeşitli tipte yizsiz tüfek vardı. 200-300 lira gibi fiyatlardan hiçbir kaydı-kuydu yapılmadan en az 15 tanesi 1 saat içinde yeni sahiplerini buldu. türkiye'de yasa dışı avcılığı avı yasaklayarak çözmeniz mümkün değildir. devletin kolluk kuvvetlerinin ve koruma memurlarının köyleri ve kırsalı denetlemesi mümkün değildir. denetlenebilenler sadece şehirli avcılardır. haberlerde yakandıklarını gördüğünüz bohçacılar, yakalanamayanların belki onbinde-yüzbinde biridir. avcılık bir keyif işidir. ayrıca pahalı bir meraktır. vergisi, harcı, fişeği, tüfeği, yol parası, erzağı hep masraftır. benim istanbul dışında gittiğim günübirlik bir domuz avının maliyeti 200 tl'yi bulur. marmara bölgesi dışına, daha uzaklara gidersem bu rakam oldukça artar. örneğin, her avcının hayali oğluyla ava gidebilmek, bu olayı paylaşabilmektir. av hayvanlarının neslinin tükenmesi, en başta avcıyı olumsuz etkiler. avcılıkta, 40 güntaban eti, bir gün av eti diye bir deyim vardır. gerçek avcı, vurduğuyla övünmez, kaçırdıklarına üzülmez. avcı için tüfek atmaktan çok, o anı yaşamak önemlidir. gerçek avcı bu zevkten mahrum kalmamak adına doğayı korur. av hayvanlarının neslinin tükenmesinde yasa dışı avcılığın belli bir payı bulunmakla birlikte, bu, ne en önemli, ne de tek sebeptir. burada devletin yanlış politikaları çok çok daha önemlidir ve ilk sırada gelen sebeptir. kuşlar için konuşursak, örneğin sulak alanların yanlış sulama politikalarıyla kurutulması; ormanların rant alanı olarak görülmesi ve yanlış şehirleşme; avrupa'da yıllar önce yasaklanan kimyasal gübre ve ilaçların tarımda kullanılması gibi... bunları camiayı aklamak, masum göstermek adına söylemiyorum. elbette kaçak ve yasadışı avcıları ihbar etmeli ve gereken cezaları almalarını sağlamalıyız, bu en başta vatandaşlık görevi. ancak, eli tüfüekli her kişi "avcı" değildir. her "avcı" da yasadışı değildir.
|
|
|
|
|
|
Gökhan (1966) Ataşehir-İstanbul 2000 / 1.7i
|
|
|
conker
|
 |
« Yanıtla #14 : 11 Haziran 2010, 12:34:27 » |
|
tercüman önemli değil, pasaport parası çok tutuyor  eline diline sağlık çok sağlam yazmışsın ama o kadarda değil heralde
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|