Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama

40697 Mesaj 2292 Konu- Gönderen: 1270 Üye - Son üye: zayneev1960

09 Eylül 2010, 15:07:11
NivaTr.comOFF ROADEKİPMAN / EQUIPMENTSNİVA KABİN İÇİNE NELER YAPABİLİRİZ ?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NİVA KABİN İÇİNE NELER YAPABİLİRİZ ?  (Okunma Sayısı 1173 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bymuammer

« Yanıtla #30 : 20 Ağustos 2009, 17:23:58 »

abi bugün migros da yusuf abinin dediği ayaklılardan vardı bilginize.
NİVA69

1977/0 Rh (+)

« Yanıtla #31 : 30 Ağustos 2009, 16:35:58 »

Tüp gömme işi güzel olmuş...

Bir ara ben de kafa yormuştum...

http://nivatr.com/nivaForum/index.php?topic=799.0

Trabzon tarafındaki NİVAların çoğu bu şekilde ve trafikte-muayenede sorun YOK.

Lakin küçük çaplı (dar tip) LPG tankı kullanılsa yerden yükseklik çok daha iyi olur kanaatindeyim... nasipse bir ara öyle yaptırmayı düşünüyorum...
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2009, 10:51:19 Gönderen: NİVA69 » Logged

2007 LADA 4X4/BAYBURT-KOCAELİ-ANKARA.
wastiee

kerem

« Yanıtla #32 : 13 Eylül 2009, 16:17:41 »

tüp gömme zekice, çekmece+masaysa çok kullanışlı olmuş elinize sağlık. bende 40 litrelik tanklardan var sürücü tarafında, hem yarım bagaj gibi o yüzden hem de zırt pırt gaz almak gerekiyor

buna benzer bir çekmece düşünüyorum ben de, fakat burada çekmecenin kendisinin değil kapağının kayarak açılıyor olması bana göre değil, bagajım küçüklü büyüklü yayıntı dolu genelde, çekmeceye de alet takımlarını ve bilumum çekme halatı vs eşyayı koymak istiyorum, hem çekmecede hızlıca erişmek istediğim şeyler olacak hem de üstünü boşaltmadan içine erişebilmeliyim diye bir şeyler planladım kafamda

bagaj tabanına sıfır 10-15 cm yükseklikte bir çekmece düşünüyorum, çekmecenin kendisi açılacak geriye doğru, arkadaki bagajın dişine (5cm kadar var sanırım yüksekliği) takılmasın diye yukarıya doğru çapraz açılacak en başta. çekmecenin üstünde arkasından menteşeli yatay bir kapak olacak koltuğun o taraftan sabitlenmiş, amaç çekmeceyi çekerken kapağın hafif yukarı kalkması (üstündeki yayıntıyla birlikte) ; hem üstündeki yayıntıyı çantayı sandalyeyi boşaltmadan çekmeceye erişebilmek hem de bagajın dişinden kurtarmak

bu mesajı gördüğümden beridir yapılabilir mi bu şekilde diye düşünüyordum (çekmeceyi dişi kurtaracak kadar yükseğe normal bir çekmece gibi yatay açılır şekilde koymak işime gelmedi bagajı çok küçültür altındaki alan ölecek diye), en sonunda dün oturup böyle çapraz nasıl açılır diye ray sistemini çizdim baya basitmiş aslında, ankara'ya döneyim, dekupajımı alıp kalkışacağım Smiley

teşekkürler fikir için Smiley
YEVGENI
Administrator

İSTANBUL

« Yanıtla #33 : 14 Eylül 2009, 14:20:22 »

Yaparken fotografla belgelesene aşamaları..

« Son Düzenleme: 14 Eylül 2009, 16:18:26 Gönderen: YEVGENI » Logged
emre_ozk

« Yanıtla #34 : 14 Eylül 2009, 18:39:12 »

şimdi bu tüp gömme işi yapılmalı yapılmamalımı.?.
babam yaptıracam dedi ben yaptırtmadım. eski aracımızda yapmıştık ama bagaj içinden sadece 10 cm  bir yer kesmiştik. tüp komple bagaj altındaydı.
NİVA69

1977/0 Rh (+)

« Yanıtla #35 : 28 Eylül 2009, 10:56:34 »

Gömme değilde ince-dar çaplı tanklardan bagajın altına (egzosun yeri değiştirilerek) koyma daha iyi olabilir...

Böylece bagaj kesilmemiş olur, daha da ucuza gelir hem de pratik...

Burada öyle bir araç varmış henüz tanışıp inceleyemedim... denk gelirse fotoğraflandırıp koyarım...

2007 LADA 4X4/BAYBURT-KOCAELİ-ANKARA.
NİVACI

51 DEN BERİ BURALARDAYIZ.

« Yanıtla #36 : 29 Eylül 2009, 00:27:41 »

Bence gömme daha sağlıklı olur hangimiz gaza gelmiyoruz ki.
Örnek İğne ada gezisi şaseye kadar oturmayan kalacakmı.

BENİM MESKENİM DAĞLARDIR DAĞLAR!!!
emre_ozk

« Yanıtla #37 : 29 Eylül 2009, 16:26:10 »

Gömme değilde ince-dar çaplı tanklardan bagajın altına (egzosun yeri değiştirilerek) koyma daha iyi olabilir...

Böylece bagaj kesilmemiş olur, daha da ucuza gelir hem de pratik...

Burada öyle bir araç varmış henüz tanışıp inceleyemedim... denk gelirse fotoğraflandırıp koyarım...

ben 60 litrelik tankı eski aracıma böyle yerleştirmiştim muhafazada yapacaktım ama öyle kalmıştı zaten günümüzdede böyle muayneye girmek imkansız.

bymuammer

« Yanıtla #38 : 09 Mart 2010, 23:04:11 »

bende lpg deposunu gömme işine giriştim bakalım nasıl olacak detaylı fotoğraflarını çekip paylaşacam zaten. Umarım pişman olmam Smiley
ssbman

« Yanıtla #39 : 10 Mart 2010, 10:42:41 »

Merakla bekliyorum fotoları . Ben hala LPG siz dolaşıyorum . Taktır diye çok baskı var , kararsız kaldım  Smiley
niva07

Antalya / 2007 Niva

« Yanıtla #40 : 11 Mart 2010, 13:45:54 »

LPG tüpünün gömme yapıldığında, bu denli dışarıda kalması risk oluşturmaz mı ? Özellikle sert koşullarda kullanılmak için tasarlanan bir arazi aracı için ? Benim gözüme nedense tehlikeli gözüktü.

"Niva Rulez"
mubagu

« Yanıtla #41 : 14 Nisan 2010, 14:29:06 »

Bu cuma aracıma lpg yaptıracağım ama iyice kafam karıştı. Tankı aşağı aldırsam mı aldırmasam mı? Aracım 2006 model ve daha 10000'de.

Karaya vurmuş İzmirli
bymuammer

« Yanıtla #42 : 14 Nisan 2010, 15:22:24 »

benim keçinin lpg tankına arkada bi havuz yapıp içine yerleştirdik. kısa sürede fotoğraflarını atarım. fena olmadı gibi...
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Theme orange-lt created by panic